Een belangrijk en meestal onderbelicht onderdeel van de elektrische installatie is de groepenkast, ook wel de meterkast genoemd. De meterkast regelt de stroomvoorziening voor het gehele huis. Check dus altijd bij het verduurzamen van de woning of de meterkast geschikt is.
De meterkast moet goed afgesteld zijn op de vraag en het aanbod van de stroom van alle huishoudelijke apparaten. Aangezien we bij verduurzaming veelal overstappen op elektrische apparaten, is het van belang dat de meterkast hier goed op afgesteld is. Bij verduurzaming is het daarom zaak om te checken of de meterkast niet verouderd is of een te lage capaciteit heeft. Er kan dan namelijk brandgevaar ontstaan.
De benodigde capaciteit van de meterkast is afhankelijk van de energiebehoefte. Onze adviseurs kunnen je helpen te analyseren wat jouw energiebehoefte is en in hoeverre je een nieuwe meterkast nodig hebt.
De kosten van het vervangen zijn erg afhankelijk van de huidige meterkast en de toekomstige energiebehoefte. Heb je alleen een extra groep in de meterkast nodig? Dan zullen de kosten minder zijn dan wanneer je een volledig nieuwe meterkast nodig hebt. Neem contact met ons op zodat we je situatie kunnen bespreken.
Ervaar het gemak van een eigen laadpaal. Een laadpaal die zich altijd aanpast aan de behoeften van de auto en aan het maximale vermogen dat bij u thuis beschikbaar is.
Tegenwoordig worden de meeste elektrische auto’s voorzien van een universele laadkabel. De laadpaal die wij bij jou thuis plaatsen heeft dezelfde laadkabelaansluiting. Hierdoor kan bijna ieder elektrisch voertuig opgeladen worden met onze laadpalen.
Bij een eigen laadpaal betaal je het tarief dat jij met je elektriciteitsleverancier hebt afgesproken. Dit is doorgaans lager dan de aanbieders van publieke laadpalen rekenen. Daarnaast ben je op je eigen oprit altijd verzekerd van een laadplek!
Tussen wallboxen en laadpalen zit nauwelijks verschil. Een laadpaal staat los op de grond en een wallbox is aan de muur gemonteerd. Los hiervan zijn het dezelfde laadinstallaties.
Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, bespaar je op een milieuvriendelijke manier op je energierekening.
De meeste zonnepanelen hebben een vermogensgarantie van minimaal 25 jaar. Ieder jaar verliezen zonnepanelen vermogen. De meeste merken hebben een garantie van 0.7% verlies per jaar. Na 25 jaar zouden deze panelen meer dan 80% van hun originele vermogen moeten hebben behouden.
Bij het installeren van zonnepanelen is de oriëntatie van het dak bepalend. Zonnepanelen moeten namelijk zo veel mogelijk zonlicht ontvangen. Daarnaast kunnen de elektriciteitsaansluiting en de capaciteit hiervan van invloed zijn op de mogelijkheden. Ook is er in een uitzonderingsgeval een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen (bijv. als je in een monumentaal pand woont). Onze adviseurs denken over deze zaken uiteraard met je mee wanneer zij bij je langskomen om de situatie te bekijken.
Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt ligt aan het jaarverbruik van je huishouden. Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3.000 kWH aan stroom. Om de stroomopbrengst van een zonnepaneel te berekenen vermenigvuldig je het vermogen met factor 0,88. Schaf je panelen aan met een vermogen van 395 Wp? Dan leveren deze jaarlijks 395 x 0,88 = 347,6 kWH op. Om het jaarlijks verbruik zelf op te wekken heb je dan (3000/347,6 = 8,6) 9 zonnepanelen nodig.
Een omvormer zet de stroom die de zonnepanelen opwekken om in de juiste stroom voor ons elektriciteitsnet. Zonnepanelen wekken namelijk gelijkstroom op, terwijl ons elektriciteitsnet werkt met wisselstroom. Afhankelijk van de grootte van de installatie wordt er een passende omvormer geleverd, zodat deze het vermogen van je installatie aankan.
Met een warmtepomp hoeft je CV ketel minder te verwarmen. Je verlaagt hierdoor je gasverbruik én je CO2-uitstoot.
Wanneer je huis onvoldoende geïsoleerd is, is het verstandig eerst hierin in te investeren. Bij onvoldoende isolatie verlies je namelijk veel warmte, waardoor de warmtepomp onnodig werk zal leveren. Uiteraard kunnen wij ook helpen bij het isoleren van de woning.
Een warmtepomp verwarmt het huis door warme lucht uit de buitenlucht te halen en deze naar binnen te verplaatsen. Deze warme lucht wordt vervolgens via de radiatoren of vloerverwarming afgegeven.
De gemiddelde warmtepomp heeft een levensduur tussen de 15 en 20 jaar. Hoe beter de kwaliteit en het onderhoud van de warmtepomp. hoe langer de warmtepomp mee zal gaan.
Hoe lang het duurt voor je de investering terug hebt verdient hangt af van de aanschafprijs, subsidie en besparingen die de warmtepomp oplevert. Daarnaast spelen gas- en stroomprijzen en het soort warmtepomp ook een rol. Gemiddeld zien we dat een hybride warmtepomp binnen 8 jaar is terugverdiend.
Een thuisbatterij of thuisaccu is een grote batterij die opgewekte stroom, die je op dat moment niet nodig hebt, opslaat.
Door thuis een energieopslag te beginnen ben je zelfvoorzienend, je kan namelijk gemiddeld 70% van je eigen opgewekte energie gebruiken. Je zal hierdoor minder stroom van de energieleverancier afnemen, wat zorgt voor een lagere energierekening. Ook heb je altijd elektriciteit wanneer er een stroomstoring plaatsvindt.
Een thuisbatterij is ongeveer net zo groot als een cv-ketel of kleine koelkast. Je hebt dus een koele en ruime plaats nodig, zoals een garage. De thuisbatterij is ook ontzettend zwaar, circa 100 kilo, de muur zal dit moeten kunnen dragen!
De meeste thuisaccu’s hebben een opslagvermogen van 5 tot 10 kWh. Dit is genoeg om huishoudelijke apparaten zoals de koelkast ‘s nachts van stroom te voorzien of om op een warme dag zonder schuldgevoel de airco te gebruiken.
Als de woning slecht geïsoleerd is, trekt in de winter de warme lucht naar buiten. In de zomer trekt de warme buitenlucht juist naar binnen, dit omdat warme lucht altijd in de richting van koele lucht stroomt. Om de binnentemperatuur op peil te houden moet de verwarming of de airco dan extra werken, wat extra energiekosten oplevert. Met een goed geïsoleerde woning is dit niet nodig en bespaar je dus op de energiekosten.
Bij verouderde woningen zien we regelmatig dat er enkel glas in de kozijnen zit, door dit te vervangen wordt de isolatie van de woning verbeterd. Daarnaast behoren gevel-. spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie ook tot de mogelijkheden.
Om veilig te werk te kunnen gaan en werk in de groepenkast uit te kunnen voeren is het van belang dat de stroom uitgezet wordt. Houd er dus rekening mee dat er tijdens de installatie geen stroom zal zijn in huis, bijvoorbeeld als je thuis werkt.
Verwarmen met stralingswarmte, dat is wat infraroodpanelen doen.
De opwarmtijd verschilt per type paneel. Aluminium panelen hebben circa 10 minuten nodig om op temperatuur te komen. Glazen infraroodpanelen hebben circa 15 minuten nodig om op temperatuur te komen. Tijdens het opwarmen ervaar je al het comfort van de straling.
Het stralingsbereik van de panelen verschilt afhankelijk van het vermogen van de panelen. Het gemiddelde infraroodpaneel heeft echter een stralingsbereik van 3 meter.
Alle panelen die wij installeren maken gebruik van lange golf infraroodstraling. Deze straling verwarmt alleen en heeft geen diepere werking op het lichaam. De straling van de infraroodpanelen is dus volledig veilig voor je.
Een elektrische CV-ketel verwarmt net zoals traditionele CV-ketels het verwarmingswater dat door de radiatoren stroomt. Een elektrische CV-ketel gebruikt hiervoor echter elektriciteit in plaats van gas.
Veel oudere woning hebben een 1 Fase-meterkast, genoeg voor de elektrische apparaten in huis. Voor een elektrische cv-ketel is echter een 3 Fase-meterkast nodig. In de meeste nieuwbouwwoningen is deze meterkast al geïnstalleerd. Onze adviseur checkt altijd of de meterkast geschikt is.
In de huidige markt zijn de gas- en energieprijzen enorm aan het stijgen. De energieprijzen liggen echter nog steeds lager dan gasprijzen. Dit maakt het nog steeds voordelig om over te stappen op een elektrische cv-ketel.
Met airco ben je heel het jaar door verzekerd van een comfortabel binnenklimaat. Een duurzaam alternatief voor het verwarmen en koelen van elke ruimte van je huis.
De modellen airco die wij verkopen hebben allemaal een luchtfilter die stofdeeltjes uit de lucht filtert. Sommige airco’s hebben een speciale filter die de lucht extra filtert, geschikt voor mensen met allergiën.
Een airco koelt of verwarmt alleen de binnenlucht die al aanwezig is. Er is dus geen sprake van luchtverversing bij reguliere airco’s.
De meeste reguliere airco units bevochtigen de binnenlucht niet. Er zijn echter wel modellen die vocht uit de buitenlucht halen en die naar binnen brengen. Informeer naar de mogelijkheden.
Onze adviseurs proberen altijd zo snel mogelijk contact op te nemen. Binnen 1 tot 3 werkdagen proberen zij je contactaanvraag te beantwoorden.
Het inplannen van een installatie-afspraak gaat altijd in overleg. Ondanks de drukte op de duurzaamheidsmarkt proberen we deze afspraak altijd zo snel mogelijk in te plannen.
Om veilig te werk te kunnen gaan en werk in de groepenkast uit te kunnen voeren is het van belang dat de stroom uitgezet wordt. Houd er dus rekening mee dat er tijdens de installatie geen stroom zal zijn in huis, bijvoorbeeld als je thuis werkt.
De overheid heeft voor het invoeren van duurzame maatregelen de Investeringssubsidie voor Duurzame Energie (ISDE). De ISDE geldt bijvoorbeeld voor de aanschaf van warmtepompen en voor isolatiemaatregelen. Informeer naar de mogelijkheden.
Het aanvragen van subsidie moet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij hebben een stappenplan wat je kan doorlopen om subsidie aan te vragen. Mocht je hier niet aan uitkomen kun je ons altijd benaderen met vragen.
Bovenaan je factuur vind je het factuurnummer. Bel of mail ons met je vraag, maar hou hier altijd het factuurnummer bij gereed. Zo kunnen wij je het snelste helpen!
Check in uw app of hier wel een opbrengst weergegeven wordt. Is dit het geval, dan heeft de omvormer waarschijnlijk een internetprobleem. Is dit niet het geval, dan heeft het systeem mogelijk een storing. Het kan dan helpen om de omvormer te resetten. Helpt dit niet, neem dan contact met ons op.
Je kan zien of je warmtepomp een storing heeft als het lampje van de display van groen naar rood verkleurt. Als de warmtepomp een storing heeft kan het helpen om de warmtepomp te resetten, dit kan in de app. Als de storing hierna blijft, neem dan contact met ons op!
Bij de meeste elektrische verduurzamingsproducten helpt het om het product te resetten. Als de storing hierna aanhoudt, bevelen we altijd aan om contact met ons op te nemen.
Stuur ons een bericht!